Green Dakota is een veganistische winkel met een kleine tearoom waar veganistische thee-arrangementen worden geserveerd. Uit alle windstreken van de wereld komen de hapjes, zowel warm als koud. De ingrediënten die gebruikt worden voor het arrangement kunnen in de winkel gekocht worden. 


Waarom de naam Green Dakota? Green/groen verwijst naar planten. Dakota is een naam van de indianen en betekent bondgenoot/vriend. Dat is wat wij willen uitstralen. Jou bekend maken met plantaardig eten en het meer terugbrengen naar de natuur.Onze visie

Nergens in de wereld wordt er zoveel geconsumeerd, met name vlees, vis en kant en klare gerechten/producten als in de westers georiënteerde landen.

In veel streken, landen in de wereld is dit niet voor handen en hebben de inwoners aldaar geleerd om te leven met wat het land c.q. de natuur hen geeft. Dit is veelal plantaardig en met veel kruiden. Thee is een groot onderdeel daarvan, en wordt gemaakt van de inheemse planten/kruiden, Door het over consumeren in de wester-georiënteerde landen zijn er veel "welvaartsziektes" ontstaan die daaraan zijn gerelateerd. Denk aan hartziektes, diabetes, obesitas, kanker en auto-immuunziektes, zoals artritis en reuma, MS.


Door meer of geheel plantaardig voedsel te eten. Fruit en groente, kruiden zullen deze ziektes verminderen. Dit is vele malen wetenschappelijk onderzocht en bewezen. In veel verschillende landen over de gehele wereld. Men komt steeds met dezelfde conclusie. Het vermindert de welvaartsziektes.

 

Er zijn voorbeelden in de wereld, en ook in Nederland van mensen die van deze ziektes zijn genezen en of dat deze ziektes sterk zijn verminderd door plantaardig te eten. Daarnaast geeft de plantaardige productie van gewassen een veel mindere afbreuk aan de natuur.
Door het bekend maken van veganistische gerechten uit verschillende windstreken van de wereld en producten. En heerlijke zelfgemaakte kruidenthee wil the green Dakota hieraan bijdragen.

Kom langs in onze winkel voor de allerlekkerste veganistische producten en boek een veganistische high tea arrangement om de smaken van de hele wereld te proeven.


Thee arrangementen

€ 19,75 p.p . ( minimaal 2 personen)
4 verschillende arrangementen te reserveren minimaal één dag van te voren.


AFRICAN SKIES
soep
salade
zoetigheden
sandwiches
fruit uit het werelddeel
warme gerechten
flatbread met smeersels
thee: rooibos en muntOVER THE SEAS
soep
salade
zoetigheden
miniburger
fruit uit het werelddeel
warme gerechten
flatbread met smeersels
thee: kruiden en vruchten


ASIAN MATTERS
soep
salade
zoetigheden
sushi
fruit uit het werelddeel
warme gerechten
flatbread met smeersels
thee: jasmijn en chai

NORDIC LIGHT
soep
salade
zoetigheden
worstenbroodje
fruit uit het werelddeel
warme gerechten
flatbread met smeersels
thee: Engelse en vruchten


Producten bestellen
De artikelen in onze winkel kunnen worden besteld en worden opgehaald in Nijverdal.

producten bestellen

Kom je snel langs?